Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Василь Гулай

2 листопада 2017 року в режимі відеоконференції відбулося обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України № 266 від 29 квітня 2015 р.», що передбачає змінити теперішню галузь знань 06 «Журналістика» на 06 «Комунікативістика» та спеціальність 061 «Журналістика» відповідно на 061 «Комунікації і журналістика».

До експертної зустрічі, організованої Міністерством інформаційної політики України, були запрошені відповідальні працівники Міністерства освіти та науки України, керівництво «Національної академії комунікативістики», представники відповідних структурних підрозділів обласних державних адміністрацій, вузів та громадських організацій Києва, Львова, Харкова, Одеси, Вінниці, Полтави та Чернігова.

Зокрема, завідувач кафедри міжнародної інформації Національного університету «Львівська політехніка» професор Василь Гулай поділився своїми міркуваннями щодо перспектив нової галузі знань «Комунікативістика». На його думку, впровадження такої галузі знань є достатньо обґрунтованим, зокрема, не несе очевидних негативних ризиків для майбутніх абітурієнтів, а, навпаки, дасть їм нові можливості у виборі майбутнього фаху. Доцільно також додати до переліку спеціальностей нової галузі знань ще одну – «Стратегічні комунікації», що відповідатиме світовій практиці та українським потребам.

Переважна більшість учасників експертної дискусії підтримали ініційовані Міністерством інформаційної політики України зміни до Переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.

Докладніше – на сайті кафедри міжнародної інформації