Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
на семінарі World Intellectual Property Organization

У Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» відбувся Регіональний семінар World Intellectual Property Organization щодо Договору про патентну кооперацію, який організовано Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ, WIPO) спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

На важливості й актуальності цього семінару на його початку наголосив заступник директора департаменту інтелектуальної власності – начальник управління промислової власності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Богдан Падучак та заступник голови мера Львова Андрій Москаленко.

В рамках заходу керівник Програм управління міжнародного співробітництва PCT (Patent Cooperation Treaty, Договір про патентну кооперацію) Всесвітньої організації інтелектуальної власності Аньялі Аері ознайомила учасників із системою PCT, порядком подання заявок РСТ, основними функціями Міжнародного бюро ВОІВ. Також розповіла про головні вимоги до міжнародних публікацій та базу даних Patentscope, процедури Міжнародного пошуку та Міжнародної попередньої експертизи відповідно до РСТ

Не менш корисною була доповідь начальника відділу міжнародних заявок на винаходи та корисні моделі Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) Антоніни Жужневої. Вона пояснила процедуру оформленні міжнародних заявок, акцентуючи на найпоширеніших помилках. Крім того, ознайомила з досвідом Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» як Міжнародного пошукового органу та Органу міжнародної попередньої експертизи відповідно до РСТ.

на семінарі World Intellectual Property Organization на семінарі World Intellectual Property Organization на семінарі World Intellectual Property Organization