Кафедра теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій
Заставка програми

Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (ініціатива Дівчата STEM) запрошує студенток взяти участь у лідерській програмі Rising Stars in Energy. Учасницями програми можуть стати студентки І–V курсів енергетичних (та дотичних до енергетики) спеціальностей віком від 18 років.

Крайній термін подання заявок – 6 червня, до 20:00. Програма триватиме з 1 до 24 червня 2021 року в онлайн-форматі.

За даними дослідження «Жінки та чоловіки у сфері енергетики», тільки 29,5% дівчат серед 75% тих, хто цікавився технологіями чи наукою, продовжують вивчати ці науки, зокрема енергетику, в університетах. Однією із причин такої тенденції є відсутність рольових моделей у галузі та прикладів серед молодих дівчат.

Програма Rising Stars in Energy передбачає:

  • зустрічі та майстер-класи від представників провідних енергетичних компаній України;
  • проведення зустрічей учасниць зі школярками;
  • розробка власної ідеї проєкту для популяризації енергетики серед дівчат.

ТОП-10 учасниці програми, які захистять власні проєкти, отримають почесний статус Rising Stars in Energy та стануть амбасадорками напряму енергетики у 2021 році. Після завершення програми амбасадорки будуть особисто реалізовувати свій проєкт упродовж 2021 року.

Реєстрація та подання мотивацій триває до 6 червня, 20:00. Для участі у програмі буде відібрано 10 студенток за описаними мотиваціями у реєстраційній формі.

24 червня пройде Фінальна конференція програми, під час якої відбудеться презентація учасницями звіту про проведені активності протягом червня та захист власного проєкту, тривалістю до кінця 2021 року.

Детально з описом Програми можна ознайомитися в Положенні про програму «Rising Stars in Energy».

Програма проходить у рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці», що реалізується Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Проєкту енергетичної безпеки USAID. Ідея програми була сформована в результаті проведення Хакатону «Як зацікавити дівчат енергетикою».

Контактна інформація: stem@csr-ukraine.org, (044) 292 02 48.