Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
Юрій Стахняк і Сергій Смітюх подарували своїй кафедрі цифровий осцилограф

14 листопада кафедра електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем ІЕСК мала радісну подію: двоє випускників подарували рідному вишу новенький цифровий осцилограф.

Юрій Стахняк і Сергій Смітюх 2008 року закінчили навчання на тодішній кафедрі електропривода та промислових установок. Ще у студентські роки хлопці почали працювати у службі технічної підтримки компанії Masteram.ua, яка спеціалізується на продажі обладнання для інженерів та майстрів електроніки в Україні.

– Виконуючи лабораторні роботи, ми завжди користувалися аналоговими осцилографами, які складні для освоєння, незручні в роботі й багато у чому поступаються цифровим. Тому, коли з’явилася можливість зробити подарунок кафедрі, одразу подумали саме про це обладнання, – ділиться Юрій.

– Ми звернулися до нашого керівництва з проханням зробити такий добрий жест. І тепер на кафедрі є сучасний вимірювальний прилад, який можна використовувати не лише для навчання, а й для досліджень. Раніше ми осцилограми перемальовували від руки, нині їх можна скинути на флешку – це не лише спростить роботу, а й зацікавить студентів, бо з аналоговими приладами ніхто не хоче працювати, – розповідає Сергій.

Доцент кафедри ЕКС Микола Семенюк повідомив, що нині триває активна робота над створенням нової лабораторії, відбувається закупівля нового обладнання, тож такий подарунок є, як ніколи, доречним. Кафедра ЕКС висловлює Юрієві та Сергію щиру подяку.

Юрій Стахняк і Сергій Смітюх подарували своїй кафедрі цифровий осцилограф Юрій Стахняк і Сергій Смітюх подарували своїй кафедрі цифровий осцилограф Юрій Стахняк і Сергій Смітюх подарували своїй кафедрі цифровий осцилограф