В Університеті відбулася творча зустріч із лауреатом Шевченківської премії письменницею Любов’ю Голотою

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
зустріч із лауреатом Шевченківської премії Любов’ю Голотою

У межах авторського проекту Ірини Фаріон «Від книги до мети» днями в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася творча зустріч із лауреатом Шевченківської премії, письменницею, головним редактором часопису «Слово Просвіти» Любов’ю Голотою.

Зустріч розпочалася зі спогадів Ірини Фаріон про життєві шляхи, які привели її до знайомства з Любов’ю Голотою. Вона зачитала коротке досьє на авторку і згадала про 20-літню роботу письменниці у тижневику «Слово Просвіти».

Привітав гостю також колишній мер Львова Василь Шпіцер, який побажав письменниці, аби українське слово у тижневику звучало вічно, та подарував їй свою книжку спогадів «Рікою пам’яті».

Любов Голота поділилася життєвими спогадами, розповіла про багатющий письменницький досвід, що назбирався за ці роки, згадала про події і людей, які допомогли сформувати її особистість і вплинули на світогляд.

Гостя підкреслила, що у Львові дуже багато гарних письменників, тому львівський читач дуже перебірливий. Проте як переконати українців читати українські газети – авторка не знає й досі.

Серед численних запитань, що прозвучали на вечорі, були й такі, що торкалися проблем декомунізації, зокрема перейменування Дніпропетровська і Кіровограда, русифікації, національної ідеї та місії жінки у світі.

зустріч із лауреатом Шевченківської премії Любов’ю Голотою зустріч із лауреатом Шевченківської премії Любов’ю Голотою зустріч із лауреатом Шевченківської премії Любов’ю Голотою