«Чи Ви готові до зимової сесії?»: розповідають студенти різних курсів Львівської політехніки

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Марія Рогаль

Минулі роки студенти закінчували перший семестр складанням модулів, а вже після канікул на них чекала зимова сесія. І хоч відпочинком цей час можна було назвати умовно, та тоді багатьох рятували модулі, адже від їхнього успішного (чи неуспішного) складання залежали й успіхи на сесії. Нині ситуація повернулася у звичне колись для студентів русло: модулів нема, спочатку сесія, а потім – повноцінний відпочинок.

Тож коли студентам очікувати сесії? У бакалаврів першого – третього курсів і в магістрів, спеціалістів першого року навчання зимова сесія розпочинається 21 грудня і закінчується з останнім днем року. У магістрів і спеціалістів другого року навчання повним ходом йде захист дипломних проектів і магістерських робіт, які вони також завершать до кінця року.

Студентський відпочинок розпочинається офіційно з 4 січня і завершується 7 лютого. А ось ті, хто не встигне вирішити всі свої проблеми упродовж сесії, будуть робити це з 31 січня до 7 лютого, щоб згодом разом з усіма сісти за парти 8 лютого.

Напередодні початку сесії ми поспілкувалися зі студентами й поцікавилися у них, чи готові вони до іспитів. Приємно, що студенти почали готуватися до сесії не під час неї, а у ході всього навчання. Це дає підставу сподіватися, що молоді люди мають конкретну мету у житті і знають, чого хочуть від навчання. Чимало студентів старших курсів шкодує за модулями, адже завдяки їм можна було й не переживати за сесію, тоді як першокурсників така система повністю влаштовує. Та всі вони, без винятку, раді, що вона завершується до кінця року, адже тоді можна зі спокійною совістю відпочивати, тим паче, що вакації цього разу будуть доволі довгі.

Марія Рогаль, студентка другого курсу Інституту права і психології:
«Нині до нас підвищені вимоги»

До сесії готуємося поступово під час навчального процесу. Дуже переживаємо, бо змінилася система навчання і ми відчуваємо, що вчитися стало складніше. Коли була модульна система, ми могли собі розподілити бали, точно знали чого чекати на іспитах. Нині до нас підвищені вимоги.

Тарас Пришляк, студент першого курсу Інституту гуманітарних і соціальних наук:
«Добре, що складемо її до нового року»

Зараз у нас проходить заліковий тиждень, який дає надію на успішну сесію. Я не знаю, що таке модулі. Сесійна програма складна, але з нею можна дати собі раду. Дуже добре, що складемо її до нового року, адже в Політехніці навчається багато студентів з інших областей, тому для них це дуже зручно.

Андрій Кіщук, студент першого курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій:
«Цей складний бар’єр таки подолаємо»

Те, що сесія закінчується до нового року – прекрасно, адже у нас буде більше часу на відпочинок. Це наша перша сесія, тому дуже хвилюємося, бо здається, що ми до неї не зовсім готові. Та маємо надію, що цей складний бар’єр таки подолаємо.

Богдан Лотоцький, студент третього курсу Інституту енергетики та систем керування:
«До сесії готовий»

Загалом до сесії готовий. Вона проходитиме у нас у тестовому вигляді із усною компонентою. Це буде вперше, тому трохи хвилююся. Хочу скласти її так, щоб отримувати стипендію. За модулями трохи шкода, а трохи ні, а що під час канікул не переживатиму про сесію – чудово.

Тарас Пришляк Андрій Кіщук Богдан Лотоцький