Новорічне та Різдвяне привітання ректора Національного університету «Львівська політехніка»

Ректор Львівської політехніки
листівка

З Новим 2016 роком та Різдвом Христовим!

Шановні львівські політехніки!

Наближаються Новий 2016 рік і Різдво Христове – чудові, хвилюючі й найулюбленіші наші свята. Для кожного вони наповнені благодатним світлом родинного вогнища, надіями та сподіваннями на краще життя.

Ми перегортаємо останню сторінку 2015 року, який запам’ятався важливими й знаковими подіями в історії сучасної України і нашої Альма матер.

Країна розпочала кардинальні й доленосні реформи в усіх сферах життя. Мета їх – здійснити історичний прорив України в світовий економічний й інтелектуальний простір, стати повноправним членом Європейської спільноти.

Ми отримали статус асоційованого члена Євросоюзу, невдовзі українці здобудуть право на безвізовий режим при перетині кордонів Шенгенської зони. Все це відкриває широкі перспективи для країни та її громадян.

На жаль, на Сході держави і далі триває підступна й кривава братовбивча війна, розв’язана проросійськими сепаратистами та зовнішнім агресором, котра забрала життя тисяч українських людей. Глибока економічна криза болюче вдарила по добробуту всіх українців.

Однак ми стали сильнішими, впевненішими в собі, досвідченішими! І ця добра та тверда сила торує наш подальший шлях. Тому, як ніколи раніше, перед кожним постає нагальне завдання допомогти своїй Батьківщині здолати ворога, конкретними справами зміцнити її єдність, суверенітет, територіальну цілісність та незалежність.

Чимало позитивних змін сталося за останній рік і у Львівській політехніці. Ми успішно реалізуємо програму розвитку Університету до 2020 року, розгортаємо широкий спектр науково-дослідних та конструкторських робіт, що здебільшого мають інноваційний характер.

Набули більшої предметності й результативності наші міжнародні контакти із зарубіжними партнерами, завдяки чому підписано цілу низку взаємовигідних угод щодо обміну студентами, розвитку та поглиблення спільної науково-дослідницької роботи тощо. За результатами авторитетних рейтингових агентств Львівська політехніка постійно перебуває у чільній п’ятірці найкращих українських університетів.

Наступний 2016 рік особливий у новітній історії нашої держави. Ми відзначатимемо 25-у річницю проголошення незалежності України. Саме в серпні далекого 1991 року збулися споконвічні сподівання нашого народу – стати повноправними господарями на своїй чудовій і щедрій українській землі.

Сьогодні, як ніколи раніше, ми усвідомлюємо себе державотворчою нацією, повноцінним громадянським суспільством. І це зрозуміло, адже найуспішніше розвивається та країна, в якій найповніше розкривається творчий потенціал кожної людини, де захищеними є всі її права і свободи.

Сердечно вітаю всіх львівських політехніків та їхні родини з Новим 2016 роком та Різдвом Христовим!

Нехай творча наснага та завзятість ніколи не полишають вас. Нових Вам звершень і здобутків на благо рідної України!

Здоров’я всім і благополуччя у Новому 2016 році!


Христос рождається! Славімо Його!


Ректор Національного університету «Львівська політехніка»,
голова Ради ректорів Львівщини
професор Юрій Бобало