Кафедра БІТ взяла участь у цьогорічних Наукових фестинах Львівської політехніки

Кафедра безпеки інформаційних технологій Львівської політехніки
Фото з фестин

24 квітня в рамках Наукових фестин Львівської політехніки, які проходять щорічно для учнів шкіл, їхніх батьків, студентів Університету та всіх охочих, кафедру безпеки інформаційних технологій Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології представляли три доповідачі з цьогорічними новинками, цікавими експериментами й технічними приладами.

Студент ІІІ курсу Захар Яремчук виступив з інтерактивною доповіддю «Мистецтво криптоаналізу: розкриття шифру Віженера без знання таємного ключа». Він ознайомив відвідувачів з основами криптографії та криптоаналізу, продемонстрував роботу поліалфавітного шифру Віженера та результати виконання власної програми щодо реалізації основних методів криптоаналізу для відшукання секретних ключів шифру та розкриття довільних криптограм.

Випускник кафедри Тарас Оліярчук та Ольга Магир, представники компанії Heat Ceram, виступили з доповіддю на тему «ІоТ-рішення для побудови систем розумного дому та безпека пристроїв IoT у сучасному світі». Спікери демонструвався технічний стенд зі зразками IoT-пристроїв для систем опалення розумного будинку, а також процес реалізації атаки типу захоплення та відтворення безпровідного сигналу на незахищену систему дистанційного керування автоматизованими жалюзями і ролетами.

Дякуємо всім відвідувачам цьогорічних Наукових фестин, організаторам заходу, а також нашим доповідачам за цікаві та інтерактивні доповіді!

Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин