«Мости для того, щоб об’єднатися» — виставка фотографій Жеральда Біттера

Вікторія Бугайова, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Фото з виставки

13 травня у другому корпусі Львівської політехніки відбулося відкриття виставки фотографій Жеральда Біттера — інженера, дизайнера, фотографа мостів.

На виставці «Мости для того, щоб об’єднатися» Жеральда Біттера представлено фото мостів різноманітних форм, розмірів і стилів, завдяки чому глядачі можуть оцінити багатство інженерної думки. На фотографіях Біттера мости зображені з різних точок зору, що дає змогу побачити їх по-новому, відкриваючи досі приховані грані краси та функціональності цих величних споруд. Це дає можливість глядачам відчути себе так, ніби вони прогулюються вулицями Парижа, милуються його мостами та слухають історію створення кожного з них.

Мости, фото яких представлені на виставці, не лише слугують транспортними артеріями, а й символізують єднання та зв’язок між людьми. Вони сполучають береги річок, розділені простори, а також об’єднують людей, даючи їм змогу спілкуватись і співпрацювати, — це і є ідеєю та філософією француза українського походження Жеральда Біттера.

«На мою думку, мости як символ єднання є людським витвором, що обʼєднує квартали, міста, країни. Що може бути більш красномовним, аніж ця метафора єднання, братерства, де голоси народу звучать спільно? Такі цінності глибоко вкорінені як у Франції, так і в Україні. Проте цей звʼязок не вичерпується лише цим. Обидві нації мають особливі багаті культури, відображені у їхніх мистецтвах, літературах і національних кухнях, що примножує культурну різноманітність Європи, посилюючи звʼязки між народами й націями», — вважає Жеральд Біттер.

Кураторка виставки, доцентка кафедри світової літератури Львівського національного університету імені Івана Франка Ірина Кушнір у своїй промові також наголосила на важливості мостів не лише як транспортних споруд, але й як символів об’єднання людей та міцного зв’язку між ними.

Організаторами виставки є Альянс Франсез міста Львова спільно з Центром міжнародної освіти Національного університету «Львівська політехніка», ІБІС, кафедра будівельних конструкцій та мостів, ЛНУ імені Івана Франка, факультет іноземних мов, кафедра світової літератури.

Також пані Ірина Кушнір повідомила, що 15 травня, о 17:00, у Львівській музичній академії відбудеться концерт французької музики в межах заходу «Французька весна у Львові», вхід вільний.

Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки