Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
шаховий турнір

Сьома партія матчу за звання чемпіонки світу з шахів між українкою Марією Музичук і китаянкою Хоу Іфань була найнапруженішою і найдовшою у двобої. Тривала вона більше п’яти годин і завершилася нічиєю на 91-му ході.

Підтримати українку в цьому поєдинку прийшли два ректори – Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало та Львівського національного університету імені І. Франка Володимир Мельник. Вони разом із фронтменом гурту DZIDZIO Михайлом Хомою зробили перший хід у цій партії. Саме з їхньої легкої руки Марія Музичук провела найсильнішу партію у матчі. І хоча вона грала чорними фігурами, проте мала перевагу впродовж усього поєдинку.

«Гра була найдовшою, – прокоментував цю партію міжнародний гросмейстер Адріан Михальчишин, – але й найцікавішою. Марічка грала сильно: правильні шахи, коректні ходи. Фантастично вийшла з цейтноту, в який потрапила». Натомість її суперниця, за словами гросмейстера, припускалася помилок.

На жаль, загальний рахунок матчу 4,5:2,5 очка на користь Іфань. Згідно з регламентом, матч триватиме 10 партій. У разі нічиєї 5:5 за підсумками основних партій відбудеться тай-брейк.

шаховий турнір шаховий турнір шаховий турнір