Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на семінарі «Нові застосування інфрачервоних камер у промисловості»

Політехніки спільно з науковцями Лодзької політехніки та хімічних підприємств Польщі провели Міжнародний науково-практичний семінар «Нові застосування інфрачервоних камер у промисловості». Його учасники – науково-педагогічні працівники ІКТА, Університету безпеки життєдіяльності, підприємства «Харківприлад», НДІ «Система». Організатор заходу – кафедра метрології, стандартизації та сертифікації й інформаційно-вимірювальних технологій ІКТА.

Учасників семінару привітала проректор з наукової роботи Політехніки Наталя Чухрай, директор ІКТА Микола Микийчук, завідувач кафедри електроніки та термографії Лодзької політехніки Богуслав В’єнцек.

Як розповіла професор кафедри МСС ІКТА Наталя Гоц, з 2008 року діє угода про співпрацю між кафедрою метрології, стандартизації, сертифікації й інформаційно-вимірювальних технологій Львівської політехніки та кафедрою термографії Лодзького університету.

– Це вже не перша зустріч і не перший наш спільний захід із Лодзькою політехнікою, – наголошує Наталя Євгенівна. – Скажімо, була велика конференція 2013 року «Термографія та термометрія. Метрологічне забезпечення», на яку з’їхалися учасники з 11-ти країн світу та близько 90 навчальних закладів і установ. Тепер, за результатами цього семінару, ми готуємо заявку на грант НАТО у галузі безпеки.

Семінар «Нові застосування інфрачервоних камер у промисловості» був присвячений питанням застосування цих камер для контролю теплових режимів обладнання, безпеки на підприємствах, енергетичної сертифікації будинків. Зокрема польські колеги ділилися досвідом їхнього користування у промисловості, а саме – досвідом контролю стану обладнання. В Україні такі камери виготовляють на Харківприладі, а досвід їхнього застосування у роботі має Університет безпеки життєдіяльності.

Учасники семінару визначили тему для подання на грант НАТО, ознайомилися з досвідом впровадження інфрачервоної техніки для контролю технологічних процесів на польських підприємствах.

на семінарі «Нові застосування інфрачервоних камер у промисловості» на семінарі «Нові застосування інфрачервоних камер у промисловості» на семінарі «Нові застосування інфрачервоних камер у промисловості» на семінарі «Нові застосування інфрачервоних камер у промисловості» на семінарі «Нові застосування інфрачервоних камер у промисловості» на семінарі «Нові застосування інфрачервоних камер у промисловості» на семінарі «Нові застосування інфрачервоних камер у промисловості» на семінарі «Нові застосування інфрачервоних камер у промисловості»