Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
підліткам розповіли про інформаційний захист у соцмережах

Минулого тижня викладачі Інституту права та психології провели ряд зустрічей зі львівськими гімназистами та школярами випускних класів. У рамках тижня права, підліткам розповіли про інформаційний захист у соцмережах. Окремо акцентували на профорієнтаційній роботі, наголошуючи на цікавих можливостях для навчання та самореалізації у Львівській політехніці.

Головна мета таких зустрічей, як наголосили викладачі ІНПП, поспілкуватися з учнями зблизька, відповісти на всі запитання, які їх цікавлять, максимально вичерпно і доступно, за допомогою мультимедійних презентацій, розповісти про напрями навчання та інші можливості у Львівській політехніці. Впродовж тижня такі зустрічі відбулися у Львівській академічній гімназії та в середніх школах № 65 та № 84.

– Ми поєднуємо профорієнтаційну роботу з лекціями на актуальні теми в рамках правового захисту громадян. Завжди наголошуємо, що наш університет – це велика сім’я, яка робить усе, щоб навчання студентів було цікаве і комфортне. Цього разу з учнями вирішили поговорити про інформаційний захист у соцмережах, оскільки сьогодні це одна з найактуальніших тем, бо зараз діти, молодь найбільше інформації черпають саме з інтернету, – наголосила заступник директора з виховної та господарської роботи ІНПП доцент Уляна Парпан.

Асистент кафедри адміністративного та інформаційного права Роман Радейко розповів молоді про небезпеки, які приховують соціальні мережі.

– Питання інформаційного права зараз особливо актуальні. Передовсім треба зважати на те, що інформаційні технології розвиваються з такою швидкістю, що на законодавчому рівні не встигають врегульовувати ці всі процеси. А саме діти, підлітки більшість свого вільного часу проводять у соціальних мережах. Зазвичай вони не знають, як правильно поводитися в соціальних мережах, щоб не нашкодити собі; де межа між дозволеним і забороненим. Тому наша мета ознайомити їх з правовими нормами, розповісти про звичайні правила безпеки в соцмережах, як захистити свою приватність, до чого може призвести розміщування фото у соцмережах та автоматичне позначення на них друзів та багато іншого. Для нас важливо, щоб учні розуміли: реєструючись у соцмережах, межа приватності зникає, – наголосив Роман Радейко.

підліткам розповіли про інформаційний захист у соцмережах підліткам розповіли про інформаційний захист у соцмережах підліткам розповіли про інформаційний захист у соцмережах підліткам розповіли про інформаційний захист у соцмережах підліткам розповіли про інформаційний захист у соцмережах підліткам розповіли про інформаційний захист у соцмережах