Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
В ІХХТ обмінялися досвідом польські та українські студенти

У рамках угоди про співпрацю з Вроцлавською політехнікою на кафедрі хімічної інженерії ІХХТ 20 – 25 лютого відбулося спільне навчання і обмін досвідом польських і українських студентів.

Кафедра хімічної інженерії ІХХТ, єдина в Україні, готує спеціалістів з комп’ютерної хімічної інженерії.

– Наш перший великий міжнародний досвід пов’язаний з участю доцента Романа Гавриліва у спільному міжнародному проекті в рамках сьомої Європейської програми, – говорить завідувач кафедри професор Володимир Атаманюк. – Продовженням нашої співпраці стали підписані угоди з Жешівською і Вроцлавською політехніками, основною метою яких є обмін досвідом між науковцями навчальних закладів та студентами, участь у міжнародних проектах і грантах, які фінансує Євросоюз. Доктор Лукаш Радосінський працює над моделюванням на молекулярному рівні, що лягло в основу його лекційних і практичних занять під час спільного навчання. Натомість викладачі нашої кафедри ділилися досвідом використання комп’ютерного моделювання для теоретичного дослідження процесів у галузі хімічної інженерії.

Лекції польською і англійською мовами читали для студентів Вроцлавської та Львівської політехнік доктор Лукаш Радосіньский і доценти Роман Гаврилів та Ірина Гузьова. Студенти ж виступили з науковими доповідями, поділилися своїм досвідом.

– Приємно працювати поруч з однодумцями і добрими професіоналами, – каже Діана Кіндзера. – Польські студенти дуже задоволенні результатами навчання, гостинністю, атмосферою. Сподобався й наш університет, музей історії (їм це було цікаво, адже колишні професори нашого університету створили Вроцлавську політехніку), місто.

За результатами спільного навчання кілька студентів спеціалізації «Комп’ютерна хімічна інженерія» візьмуть участь у міжнародній студентській конференції, де представлять результати своїх наукових досліджень.

В ІХХТ обмінялися досвідом польські та українські студенти В ІХХТ обмінялися досвідом польські та українські студенти В ІХХТ обмінялися досвідом польські та українські студенти В ІХХТ обмінялися досвідом польські та українські студенти В ІХХТ обмінялися досвідом польські та українські студенти В ІХХТ обмінялися досвідом польські та українські студенти В ІХХТ обмінялися досвідом польські та українські студенти В ІХХТ обмінялися досвідом польські та українські студенти В ІХХТ обмінялися досвідом польські та українські студенти В ІХХТ обмінялися досвідом польські та українські студенти