Архітектори Львівської політехніки взяли участь в Огляді-Конкурсі дипломних робіт і проектів у Чернівцях

Кафедра ДАС Львівської політехніки
На Огляді дипломних проектів

27 вересня – 1 жовтня 2016 року кафедра дизайну архітектурного середовища Національного університету «Львівська політехніка» брала участь у ХХV Огляді-Конкурсі дипломних робіт і конкурсних проектів випускників архітектурних і художніх спеціальностей вищих навчальних закладів України, що був проведений у Чернівецькому національному університеті імені Ю. Федьковича.

Захід суттєво відрізнявся від попередніх таких освітніх форумів. За пропозицією одного з лідерів львівської архітектурної школи, завідувача кафедри ДАС Львівської політехніки професора В. Проскурякова він з огляду-конкурсу перетворився на два інтегровані самостійні заходи – «Огляд» розроблених під час дипломного проектування робіт і «Конкурс» тих проектів, що були розроблені студентами архітектурних шкіл країни за завданнями організаторів заходу з ЧНУ імені Ю. Федьковича і кафедри ДАС. Конкурс мав власне журі, яке очолив мер Чернівців О.П. Каспрук і програму, що охопила три номінації: Будинок-вставка; Культурно-мистецький центр та Дизайн середовища площі Філармонії в м. Чернівцях.

Викладачі і студенти кафедри ДАС, як і представники інших кафедр Інституту архітектури Львівської політехніки та інших провідних архітектурних шкіл України, брали участь у всіх номінаціях конкурсу проектів. Участь, варто відзначити, була надзвичайно вдалою. Проекти студентів кафедри у номінації «Культурно-мистецький центр» отримали дипломи другого ступеня, а проект у номінації «Будинок-вставка» виборов диплом третього ступеня.

На Огляді дипломних проектів кафедра дизайну архітектурного середовища представила чотири роботи. Два проекти бакалаврського рівня та один проект спеціаліста отримали дипломи першого ступеня, а магістерська робота – диплом другого. Проект спеціаліста був також нагороджений спеціальним дипломом ректора КНУБА за «вдалу інтеграцію великої модерної транспортної споруди в історичне, архітектурне і природне середовище». Спеціальними дипломами за унікальні архітектурно-мистецькі видання були нагороджені автори – викладачі кафедри ДАС В. Проскуряков, Ю. Богданова, З. Климко.

З цікавими науково-освітніми доповідями виступили провідні викладачі кафедри проф. В. Проскуряков, доц. Б. Гой, а також викладач із братньої кафедри ТУ Дрездена – Б. Гарбаум.

Варто також додати, що у спільній виставці взяли участь проекти партнерів кафедри ДАС з Університету Раєрсона з Торонто (Канада) – керівник професор П. Босий, і проекти з Політехніки Свєнтокшиської (Польша) та Технічного університету Дрездена (Німеччина) – керівники викладачі Я. Невада-Висоцький і Б. Гарбаум. Ці проекти також були нагороджені відзнаками журі.

На Огляді дипломних проектів На Огляді дипломних проектів На Огляді дипломних проектів На Огляді дипломних проектів На Огляді дипломних проектів