BridgeUSA: програма обмінів для українських викладачів на здійснення візитів до університетів США

Американські Ради з міжнародної освіти
Заставка до матеріалу

Державний департамент США, Бюро у справах освіти і культури, Офіс програм обміну приватного сектору та Американські Ради з міжнародної освіти раді оголосити про відкриття анкети для участі в програмі «BridgeUSA: Програма обмінів для українських викладачів».

Програма сприятиме розбудові взаємозв’язків між українськими й американськими викладачами та науковими працівниками з метою спільних досліджень, обміну педагогічним досвідом, розвитку навчальних курсів, а також публікування наукових праць. Довготерміновою ціллю проєкту «BridgeUSA: Програма обмінів для українських викладачів» є допомога українським університетам у підготовці фахівців, критично необхідних для відбудови та відновлення країни, через побудову міцної та продуктивної співпраці з інституціями вищої освіти США.

«BridgeUSA: Програма обмінів для українських викладачів» передбачає візити учасників до університетів США тривалістю 1 місяць, під час якого українські викладачі та викладачки зможуть здійснювати наукові дослідження, спостерігати за проведенням занять з їхньої дисципліни, розробляти нові курси чи матеріали до курсів, проводити презентації та лекції, досліджувати адміністративні політики та академічну культуру університетів США, а також відвідувати конференції з тематики їхніх академічних галузей. Більшість українських викладачів здійснюватимуть візити впродовж осіннього семестру 2024 року.

Участь у конкурсі можуть брати викладачі таких академічних галузей:

  • сільськогосподарські технології;
  • розв’язання конфліктів та дослідження миру;
  • інженерія;
  • інформаційні технології;
  • ментальне здоров’я;
  • педагогіка;
  • містобудування.

Крайній термін подання анкети – 29 грудня 2023 року.

Докладніше – на сайті Американських Рад з міжнародної освіти.