Через освіту до реалізації проєктів: доцентка кафедри ДОА перебуває на стажуванні в Університеті Інсбрука

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото зі стажування в Австрії

Доцентка кафедри дизайну та основ архітектури Інститут архітектури і дизайну Національного університету «Львівська політехніка», к.філос.н. Ореста Ремешило-Рибчинська перебуває на науковому тримісячному стажуванні в Університеті міста Інсбрука (Австрія) з 19 лютого по 19 травня 2024 року. Стажування відбувається на кафедрі дерев’яного будівництва факультету технічних наук.

Цьому відрядженню передувала багатолітня науково-дослідна робота, пов’язана з опрацюванням і дослідженням архітектурної спадщини в селі Підгірці Львівської області.

Разом із доктором Антоном Кралером з Університету Інсбрука Ореста Ремешило-Рибчинська працює над реалізацією спільного науково-навчального проєкту «Лабораторія деревини». Метою проєкту є, з одного боку, розробка методики реконструкції пам’яток з дерева у контексті вивчення українських історичних взірців (наприклад, дерев’яної церкви в Підгірцях), а з іншого – методика використання новітніх технологій у дерев’яному будівництві.

Перебування Орести Ремешило-Рибчинської в Інсбруку є важливим першим кроком на шляху до систематичного планування та реалізації далекосяжної співпраці між університетами й зацікавленими сторонами з промисловості та практики у цій галузі. Представниця Львівської політехніки працює над освітнім проєктом для архітекторів та дизайнерів інтер’єру, а також планує реалізацію проєкту відтворення дерев’яної церкви в Підгірцях та опрацьовує програми для міжнародних грантів, що так важливо для молоді, яка відбудовуватиме Україну після перемоги.

Бажаємо успішного стажування й досягнення поставлених завдань!

Фото зі стажування в Австрії Фото зі стажування в Австрії Фото зі стажування в Австрії Фото зі стажування в Австрії Фото зі стажування в Австрії Фото зі стажування в Австрії