Делегації Львівської та Лодзинської політехнік відвідали Харківський національний університет радіоелектроніки

За матеріалами сайту ХНУРЕ
створення нової магістерської спеціалізації «Проектування мікросистем»

На кафедрі автоматизації проектування обчислювальної техніки Харківського національного університету радіоелектроніки реалізують ТЕМПУС-проект, спрямований на створення нової магістерської спеціалізації «Проектування мікросистем».

Координатором проекту є Лодзинський політехнічний університет (Польща), а Національний університет «Львівська політехніка» став локальним координатором.

У рамках цього проекту наприкінці вересня 2016 року Харківський національний університет радіоелектроніки відвідала делегація з обох Політехнік – Лодзінської та Львівської. Разом з т.в.о. ректора ХНУРЕ Едуардом Рубіним вони обговорили перспективи подальшої співпраці за проектом і поза його межами.

– Зараз в Україні багато програмістів, які пишуть код, проте ми ставимо перед собою завдання більш глобальне – підготувати таких фахівців, які будуть не тільки хорошими виконавцями, а й ініціаторами завдань і проектів, – зазначив завідувач кафедри систем автоматизованого проектування Львівської політехніки професор Михайло Лобур.

– Ми вдячні координаторам за прекрасний менеджмент проекту, тренінги студентів та викладачів і велику роботу щодо забезпечення новітнім обладнанням наших лабораторій, – зазначила завідувач кафедри автоматизації проектування обчислювальної техніки ХНУРЕ професор Світлана Чумаченко.