Доцент ІАРД розробив концепцію еко-смарт індустріального парку «Галіт» у Дрогобичі

За матеріалами ТСН
Еко-смарт індустріальний парк «Галіт»

У Дрогобичі планують звести еко-смарт індустріальний парк «Галіт». Дрогобицька міська рада затвердила концепцію, яку розробили керівники архітектурно-інвестиційної компанії «Креатив» Сергій Іванов-Костецький та Галина Іванова-Костецька у партнерстві з юристкою Ольгою Данчук.

Розробник концепції ЕСІП «Галіт», архітектор, доцент кафедри дизайну архітектурного середовища Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки Сергій Іванов-Костецький наголосив, що індустріальний парк більш орієнтований на малі підприємства, що віддзеркалює й слоган «Галіту» – «Розумний розмір твого розвитку».

«У світі такий формат вже поширений, а в Україні ми будемо єдиним індустріальним парком, де ставка йде на маленькі підприємства, які займають невелику площу від 288 метрів, і вся концепція крутиться навколо смарт-виробництва. У нас будівництво розбите на кластери, в які групуються по 10 невеликих виробництв, що пришвидшує запуск маленьких виробничих процесів. Велике виробництво ми розглядаємо також, але в основному йдемо до маленьких підприємств, які виробляють стаканчики, підошву для взуття, наприклад, і мають невеликі потужності. Решта індустріальних парків в країні зациклені на великих виробників від 1000 квадратних метрів», – розповів Сергій Іванов-Костецький.

Окрім виробничих приміщень у «Галіті» облаштують об’єкти соціальної інфраструктури (адміністрація, дитячі зони, укриття цивільного захисту, кафе, їдальні, парковки тощо).

Прогнозують, що новий індустріальний парк знизить рівень безробіття на Дрогобиччині на 20–30% та збільшить інвестиції в регіон.

Докладніше про еко-смарт індустріальний парк «Галіт» – на сайті ТСН.