Доцент кафедри геодезії Львівської політехніки став учасником «Марафону у Нью-Йорку, який ніхто не хоче бігти»

Кафедра геодезії Львівської політехніки
Медаль учасника марафону

З кожним роком марафони набувають все більшої популярності. Нью-йоркський марафон є однією з найвизначніших подій, яка залучає десятки тисяч учасників з усього світу й отримує широке висвітлення у світових медіа.

Однак не всі події привертають стільки уваги. Ось уже 8-й рік, як Росія окупувала Крим і розпочала війну на Сході України. Фактично окуповано територію двох областей. Півтора мільйона українців стали переселенцями та вимушено покинули свої домівки.

Саме тому Нова пошта вирішила заснувати власний нью-йоркський марафон – у маленькому селищі Нью-Йорк Донецької області, за кілометр від лінії фронту. Мета забігу – нагадати про війну в Україні.

Кожен, хто бажає долучитися, може зробити це онлайн, на офіційному сайті проєкту. Для того, щоб підтримати Україну, завантажуйте шаблон стартового номера, надрукуйте і біжіть з ним у будь-якій точці світу будь-яку дистанцію та в будь-який час. Участь у марафоні безкоштовна, а ваша увага – безцінна.

Інститут геодезії Національного університету Львівська політехніка не залишився осторонь і долучився до символічного забігу на підтримку захисників України. Доцент кафедри геодезії Андрій Вовк, виконавши всі умови проєкту та пробігши символічну дистанцію, одержав відзнаку – пам’ятну медаль учасника «Марафону у Нью-Йорку, який ніхто не хоче бігти».

Підтримайте Україну – беріть участь у марафоні!

Учасник марафону Медаль учасника марафону