Доцентка кафедри СКІД взяла участь у сесії бліц-виступів проєкту «Школа бібліотечного журналіста»

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Скріншот з онлайн-заходу

26 жовтня в межах ХХVІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (з міжнародною участю) «Короленківські читання 2023» за темою «Бібліотеки, архіви, музеї в умовах війни» відбулася сесія бліц-виступів, присвячених 10-річчю проєкту «Школа бібліотечного журналіста».

Під час заходу к.і.н., доцентка кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки Тетяна Білущак ділилася досвідом, який отримувала впродовж років навчання у Школі бібліотечного журналіста й застосування отриманих знань у рамках предметів, які викладає у Львівській політехніці на кафедрі СКІД. Зокрема, було відзначено актуальність цьогорічної тематики школи, яка торкнулася такої важливої теми як «Бібліотечна журналістика під час війни: фіксуємо, документуємо, генеруємо контент».

У завершальній частині заходу обговорювали питання майбутнього «Школи бібліотечного журналіста». Для визначення перспектив навчально-інноваційного проєкту серед учасників сесії було проведено онлайн-опитування, під час якого 100% респондентів дали ствердну відповідь щодо продовження проєкту. Серед актуальних тем навчання слухачі назвали тренди у медіасфері, цифрові інструменти для журналістів, штучний інтелект тощо, а серед форм проведення занять – тренінги та майстер-класи.

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Сертифікат учасника