Доцентка кафедри туризму долучилась до організації фотоконкурсу «Вікі любить фольклор 2023»

Кафедра туризму Львівської політехніки
Фото із заходів

Доцентка кафедри туризму Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки Мар’яна Сеньків разом із ГО «Вікімедіа Україна» долучилась до організації щорічного міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить фольклор 2023», присвяченого народній культурі різних регіонів.

Під час кампанії 38 користувачів та користувачок завантажили до Вікісховища 781 світлину української культурної спадщини: це в 10 разів більше, ніж у 2021 році. Переможців було відзначено нагородами за найкращі фото з України.

Докладніше про результати фотоконкурсу «Вікі любить фольклор 2023»

У рамках співпраці з ГО «Вікімедіа Україна» Мар’яна Сеньків також взяла участь у конференції освітян вікіспільноти 2023, що відбулась 8–9 липня у Києві, виступивши з доповіддю «Вікімандри для навчання у вищій школі».

Програма конференції
 

Громадська організація «Вікімедіа Україна» регулярно організовує акції для привернення уваги суспільства до питань збереження і популяризації культурної спадщини України. Зокрема, з 15 по 30 квітня в українській Вікіпедії відбулась акція «Культурна спадщина України», метою якої було написання та покращення статей про пам’ятки України, що вже втрачені чи перебувають під загрозою знищення, зокрема й через війну.

Підсумки акції

Мар’яна Сеньків також взяла участь в акції. «Збереження і популяризація культурної спадщини – один з інструментів перемоги України у війні. Саме тому ця та схожі акції є надважливими», – вважає представниця Львівської політехніки.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» регулярно організовує акції для привернення уваги суспільства до питань збереження і популяризації культурної спадщини України. Зокрема, з 15 по 30 квітня в українській Вікіпедії відбулась акція «Культурна спадщина України», метою якої було написання та покращення статей про пам’ятки України, що вже втрачені чи перебувають під загрозою знищення, зокрема й через війну. Підсумки акції Мар’яна Сеньків також взяла участь в акції. «Збереження і популяризація культурної Громадська організація «Вікімедіа Україна» регулярно організовує акції для привернення уваги суспільства до питань збереження і популяризації культурної спадщини України. Зокрема, з 15 по 30 квітня в українській Вікіпедії відбулась акція «Культурна спадщина України», метою якої було написання та покращення статей про пам’ятки України, що вже втрачені чи перебувають під загрозою знищення, зокрема й через війну. Підсумки акції Мар’яна Сеньків також взяла участь в акції. «Збереження і популяризація культурної Подяка Сертифікат