Доцентка кафедри туризму ІСТР провела вікітренінг для працівників Науково-технічної бібліотеки Університету

Кафедра туризму Львівської політехніки
Фото з тренінгу

7 березня, у День Львівської політехніки, доцентка кафедри туризму Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Мар’яна Сеньків на запрошення заступниці директора Науково-технічної бібліотеки Університету Олени Харгелії провела вікітренінг для працівників книгозбірні. Захід відбувся у рамках регулярної міжнародної акції #1Lib1Ref, метою якої є залучати бібліотекарів до наповнення Вікіпедії авторитетними джерелами.

Під час тренінгу Мар’яна Сеньків розповіла про основні правила Вікіпедії, наголосивши на відмінностях між Вікіпедією та іншими вікіпроєктами, а також веб-ресурсами, що працюють на рушії MediaWiki (зокрема, Електронна енциклопедія Львівської політехніки).

На переконання тренерки, покращуючи статті у Вікіпедії, бібліотекарі можуть розширювати коло своїх користувачів, адже це дуже популярний сайт, який щодня відвідують мільйони людей. Також актуальні покликання у статтях на веб-сайти бібліотек та університетів сприяють їхній видимості в інтернеті.

Мар’яна Сеньків продемонструвала на конкретних прикладах особливості додавання до статей різних видів посилань, а також ознайомила бібліотекарів з умовами участі у міжнародній кампанії #1Lib1Ref.

Окрему частину презентації було присвячено актуальним проєктам і заходам у Вікіпедії, до яких можуть долучатись працівники бібліотек. Також обговорювали можливості співпраці бібліотекарів та освітян у рамках Освітньої програми Вікіпедії.

Загалом у вікітренінгу взяли участь близько 20 працівниць бібліотеки, які змогли отримати відповіді на запитання про Вікіпедію, які їх цікавлять.

Сторінка проведеного тренінгу у Вікіпедії

Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу