Директорка МІОКу взяла участь у конференції «Жінка-воїн, жінка-волонтер, жінка-вимушена переселенка»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото з конференції

19 грудня 2023 року Ірина Ключковська, директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки, взяла участь у конференції «Жінка-воїн, жінка-волонтер, жінка-вимушена переселенка». Захід організували кафедра міжнародних відносин і дипломатичної служби, факультет міжнародних відносин, факультет управління фінансами і бізнесу, кафедра соціології історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, громадська ініціатива Posestra, Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» у партнерстві з польськими волонтерами, громадськими організаціями, зокрема – фондом Chempomogam.

На конференції лідери громадських організацій, волонтери, науковці, освітяни та представники влади обговорили аспекти формування позитивних наративів про українську жінку в інформаційному просторі світу, її беззаперечну роль у боротьбі українського народу проти російської агресії та наближенні нашої перемоги.

У своєму виступі Ірина Ключковська зосередилася на співпраці МІОКу зі Світовою федерацією українських жіночих організацій (СФУЖО). Очільниця Інституту подякувала Ірині Кіянці, докторці політичних наук, професорці кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби, за ініціативу та організацію конференції: «Це була потрібна розмова, роздум, погляд в минуле, міркування про сьогодні, віра в наше майбутнє. У фокусі обговорення – Українка, її вміння відповідати на виклики».

У межах події директорка МІОКу провела ділову розмову з очільницею дипломатичного корпусу дружин послів України (2022–2023) Наталкою Бештою, головою Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин Іриною Матяш.

«Вдячна за нагоду зануритись у сторінки історії наших героїнь з минулого, яку зворушливо представила Зоряна Білик, велика подруга МІОКу; познайомитися з Іриною Новосядло – мамою захисника України, координаторкою «Асоціації родини захисників Азовсталі»; віддати шану подружжю Крілів, які ініціювали створення стипендії імені Богдана Кріля, сина, що загинув на війні. Переконана, що конференція матиме продовження», – зазначила Ірина Ключковська.


Світлини Олега Вівчарика, Львівський національний університет імені Івана Франка