Ірина Ключковська виступила з доповіддю на засіданні VІ стратегічної сесії МОН «Українські студії в славістиці: візуалізація»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото із заходу

9 листопада 2023 року на запрошення Міністерства освіти і науки України Ірина Ключковська, директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», виступила з доповіддю на засіданні VІ стратегічної сесії «Українські студії в славістиці: візуалізація» за напрямом «Роль діаспори у поширенні українських студій у світі».

Організатори стратсесії – Міністерство освіти і науки України, Рада молодих учених при міністерстві, Офіс підтримки вченого, Державне підприємство «Український державний центр міжнародної освіти», Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

У роботі сесії взяв участь Михайло Винницький, заступник міністра освіти з питань вищої школи, який презентував ретроспективний огляд міграційних хвиль з України, значення та роль української діаспори у становленні українських студій. Михайло Винницький високо оцінив діяльність МІОКу.

У своїй доповіді Ірина Ключковська окреслила загальні питання діяльності українознавчих освітніх закладів за кордоном, проблеми та механізми для їх розв’язання.

Організатори анонсували проведення стратсесії в режимі офлайн із питань української мови на базі МІОКу.