Команда проєкту GoodPharma проаналізувала діджиталізацію різних сегментів функціонування фармації

Проєкт GoodPharma
Заставка проєкту

Україна є одним із лідерів у Європі з діджиталізації послуг. Високий рівень інформаційних технологій у фармації є результатом плідної роботи Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки України. В підсумку у сфері медичної та фармацевтичної діяльності паралельно з медичною інформацією формується окремий напрям – фармацевтична інформатика.

Команда міжнародного проєкту Good solutions for gaps in Pharmacy: in line with European priorities («Хороші рішення для прогалин у фармації: відповідно до європейських пріоритетів», GoodPharma) проаналізувала діджиталізацію різних сегментів функціонування практичної та наукової фармації і довела, що використання принципів та методів фармакоінформатики сьогодні є невід’ємною частиною ведення фармацевтичного бізнесу, роботи в аптечних закладах та на виробничих фармацевтичних підприємствах. Тож вивчення курсу фармакоінформатики у закладах вищої освіти України для студентів спеціальностей галузі 22 «Охорона здоров’я» є фундаментальним процесом на шляху до реалізації у професії.

Нагадаємо, міжнародний проєкт GoodPharma напряму Жан Моне у рамках програми ЄС Еразмус+ будуть реалізовувати впродовж трьох років у Національному університеті «Львівська політехніка» спільно кафедра маркетингу і логістики (Інститут економіки і менеджменту) та кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології (Інститут хімії та хімічних технологій), а також Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами.