Краудфандери Політехніки: команда «Lviv Lions» стала переможцем студентського конкурсу «Краудфандинговий стартап»

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
фінал першої студентської конкурсної програми «Краудфандинговий стартап»

16 травня відбувся завершальний етап унікального транснаціонального проекту між студентами Національного університету «Львівська політехніка» та німецькою компанією BTS – фінал першої студентської конкурсної програми «Краудфандинговий стартап».

Переможцями, які отримали сертифікат на 2000 євро й безоплатну поїздку до Німеччини, з метою співпраці з BTS, стали LvivLions – Інна Остапенко (ІКНІ), Юрій Бєлоконь (ІНПП) і Ростислав Журавчак (ІАПО). За словами капітана команди Ростислава, результат став неочікуваним:

– Ми були впевнені, що виборемо друге місце, бо бачили всі наші огріхи, недопрацювання. Також відіграв роль проміжний етап, який відбувся в січні. Тоді залишилося три команди з дев’ятнадцяти, і ми здобули саме другу позицію, до того ж, за кількістю балів у нас був дуже великий відрив від тодішніх переможців. Можливо, вони трошки розслабились, а ми, навпаки, мобілізували сили.

Команда зізнається, що працювати над проектом упродовж півроку (від вересня 2016) доволі тяжко, бо кожен із учасників є студентом, а дехто вже працює. Важко було зосередитися. Знадобився місяць, аби ввійти в курс справи.

– Нам було нелегко працювати разом, але це хороша можливість простежити, як абсолютно чужі люди зближаються завдяки спільній роботі та єдиній меті. Доводилось пристосовуватись одне до одного, – розповідає Інна.

LvivLions стверджують, що, окрім матеріальної винагороди, отримали величезний досвід у професійній царині, краще зрозуміли, що таке маркетинг, навчилися працювати в команді. Гроші планують витратити на освіту, аби не розтринькати їх на дрібниці, а вкласти в щось вартісне. Про плани на майбутнє – жартують:

– Ми зараз ідемо в кафе «Пінгвін». Ще на початку, по приколу, домовилися, що в разі перемоги підемо туди – жахливе місце (сміються), Ростик не знав, де воно й що це таке, тому ми з Юрком пообіцяли його туди повести.

фінал першої студентської конкурсної програми «Краудфандинговий стартап» фінал першої студентської конкурсної програми «Краудфандинговий стартап» фінал першої студентської конкурсної програми «Краудфандинговий стартап» фінал першої студентської конкурсної програми «Краудфандинговий стартап» фінал першої студентської конкурсної програми «Краудфандинговий стартап» фінал першої студентської конкурсної програми «Краудфандинговий стартап» фінал першої студентської конкурсної програми «Краудфандинговий стартап» фінал першої студентської конкурсної програми «Краудфандинговий стартап» фінал першої студентської конкурсної програми «Краудфандинговий стартап»