Львівські бібліотеки отримають книги шрифтом Брайля, виготовлені у Ресурсному центрі Університету

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Книги шрифтом Брайля, виготовлені у Ресурсному центрі Університету

26 січня 2022 року відбудеться передавання нових накладів рельєфно-крапкових книг львівським бібліотекам, спецшколі № 100 для незрячих дітей та онлайн-бібліотеці brailem.com, а також кільком спеціалізованим публічним книгосховищам. Про це повідомила Оксана Потимко, керівниця Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка».

Акція розпочнеться о 12 годині у приміщенні Ресурсного центру (вул. Митрополита Андрея, 3, кабінет 39, студентська бібліотека).

Публікація шрифтом Брайля та виготовлення аудіоверсій трьох книжок тривали за фінансової підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради і були здійснені громадською організацією «Фонд реабілітації незрячих» та Ресурсним центром Львівської політехніки, який оснащено відповідним обладнанням.

Загалом для незрячих читачів виготовлено одразу три знакові видання:

  1. «Кассандра» Лесі Українки (наклад 20 примірників у 2 томах);
  2. «140 децибелів тиші» Андрія Бачинського (наклад 30 примірників у 2 томах);
  3. «Ліга непарних шкарпеток» Галини Вдовиченко (наклад 60 примірників в 1 томі).

Більшість створених львівськими редакторами – працівницею Ресурсного центру Університету Катериною Івашутіною та її помічницею – книг залишиться у Львові. Проте значна частина накладу поїде в усі куточки України до тих незрячих дітей, які працювали над створенням аудіоверсії.

Докладніше – на сайті Львівської міської ради.