На базі кафедрі ТПК розпочато факультативний курс «Європейський Союз, європейська безпека та глобальне урядування»

Кафедра теорії права та конституціоналізму Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

14 лютого 2024 року в рамках реалізації проєкту Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне European Union, European Security and Global Governance (EU-ES-GG) на базі кафедри теорії права та конституціоналізму Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 081 «Право» розпочато факультативний курс «Європейський Союз, європейська безпека та глобальне урядування».

Курс розробили викладачі кафедри ТПК: д.ю.н., професор Віталій Ковальчук, д.ю.н., професорка Богдана Мельниченко, д.ю.н., професорка Ірина Жаровська, д.ю.н., професорка Наталія Ортинська, д.ю.н., доцент Ігор Забокрицький, к.ю.н. Майя Пивовар та Оксана Баскакова.

Основною метою факультативного курсу «Європейський Союз, європейська безпека та глобальне урядування» є формування у слухачів цілісного уявлення про європейські стандарти ЄС, регіональної безпеки, глобального управління та застосування їх у національній практиці.

З нагоди цього заходу з вітальним словом до слухачів курсу звернувся керівник проєкту – завідувач кафедри теорії права та конституціоналізму, д.ю.н., професор Віталій Ковальчук, який наголосив на тому, що українська академічна спільнота має надати студентам всебічне та глибоке розуміння щодо природи, права, політики ЄС та європейської безпеки з метою формування наступного покоління лідерів для ефективного реагування на складні виклики в галузі регіональної безпеки, що постають у світі.

Слухачі курсу дистанційно виступили з подяками та відгуками на адресу організаторів.