На кафедрі політології та міжнародних відносин відбулась V школа Youth Diplomatic Hub для школярів

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото зі школи

24–25 квітня 2024 року на кафедрі політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних і соціальних наук відбулась V школа Youth Diplomatic Hub. Захід було проведено спільно з Інтелектуальним навчально-науковим центром професійно-кар’єрної орієнтації Львівської політехніки з метою професійного самовизначення учнів загальноосвітніх шкіл, мотивації до подальшого навчання за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» в Університеті.

Учні мали нагоду ближче ознайомитися з дипломатичною сферою, діяльністю сучасного фахівця-міжнародника, взяти участь у смарт вікторині «Пізнай світ», воркшопі «Яким повинен бути дипломат?», симуляційні грі «Дипломатія в дії: модель засідання ради безпеки ООН», євроквізі «Що ти знаєш про ЄС?», інтерактивах «Посли європейської молоді та можливості від ЄС» та «Активний громадянин». Учасників школи привітав Ярослав Візняк, Почесний консул Республіки Литва у місті Тернополі, розповів про свою діяльність та які компетентності є важливими для сучасного дипломата.

Як розповів член організаційного комітету школи, к.політ.н., доцент кафедри політології та міжнародних відносин, заступник директора ІГСН Олег Цебенко, «цьогоріч у школі взяли участь 24 школярі старших класів загальноосвітніх шкіл Львівської області. Учасники заходу неабияк зацікавились особливостями міжнародних відносин, дипломатичною діяльністю, познайомились із викладачами та студентами кафедри політології та міжнародних відносин, побули в ролі юних дипломатів, позмагались на ерудованість та знання. Учасники школи були відзначені цінними подарунками за свою активність та високі знання у галузі міжнародних відносин. Випускники цієї школи відзначили високий рівень організації та якість її проведення, і в майбутньому планують пов’язати себе саме із цією спеціальністю та цим університетом».

Кафедра політології та міжнародних відносин щиро вдячна усім школярам за активну участь у заході, а також організаційному комітету за високий рівень проведення. Ми переконані, що за нашою молоддю – світле та європейське майбутнє України!

Фото зі школи Фото зі школи Фото зі школи Фото зі школи Фото зі школи Фото зі школи