На війні загинув Микола Олива – випускник коледжу транспортної інфраструктури Львівської політехніки

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув випускник Львівського фахового коледжу транспортної інфраструктури Національного університету «Львівська політехніка» Микола Олива. Героєві було лише 26 років.

Львів’янин Микола Олива навчався в ліцеї № 66, згодом – у Львівському міжрегіональному вищому професійному училищі залізничного транспорту. У 2020 році закінчив Львівський фаховий коледж транспортної інфраструктури Львівської політехніки за спеціальністю «залізничний транспорт», навчався за заочною формою.

З початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив суверенітет і територіальну цілісність держави у складі 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Був тяжко поранений під Кремінною, однак після лікування повернувся на фронт до побратимів. Під час проходження служби активно вдосконалював знання військової справи.

Микола Олива загинув на фронті 27 лютого 2024 року...

Попрощалися з військовослужбовцем 12 березня в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а поховали героя на Личаківському кладовищі.


Стаття про героя – у Книзі пам’яті львівських політехніків.