Народний ансамбль бандуристів «Заспів» здобув чергове гран-прі

Анастасія Безейко, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Нагороди фестивалю

Народний ансамбль бандуристів «Заспів» Народного дому «Просвіта» Національного університету «Львівська політехніка» під керівництвом Христини Залуцької здобув гран-прі на I Міжнародному багатожанровому чемпіонаті мистецтв «ART Space-2024», що відбувався 13–14 квітня 2024 року.

У конкурсі брали участь творчі самодіяльні та професійні колективи й окремі виконавці віком від 3 до 25 років і більше з різних міст України без обмежень у номінаціях. Тема була вільна для всіх конкурсантів. Захід проводили в дистанційному форматі, тож ансамбль «Заспів» надіслав організаторам два відеовиконання Шевченкових творів.

– Нам зателефонували і сказали, що це дуже високий рівень, що ми дуже гарно заспівали й заграли. Вони дивувалися, що в нашій Політехніці є такий прекрасний ансамбль бандуристок, хоча ніхто зі студентів не має вищої чи середньої музичної освіти, – зауважила Христина Залуцька.

За словами керівниці, це вже третій гран-прі для «Заспіву». Всі учасники ансамблю – студенти-політехніки, які навчаються в різних інститутах: економіки і менеджменту, хімії та хімічних технологій, архітектури та дизайну, права, психології та інноваційної освіти тощо. Двічі на тиждень вони відвідують музичні заняття.

– Для нас ця перемога означає, що ми працюємо на високому рівні, попри те, що це наше хобі, і нас достойно оцінили журі-професори, – наголосила пані Христина.

Афіша фестивалю Нагороди фестивалю Диплом Диплом Сертифікат Нагороди фестивалю