Як реалізувати ідею через краудфандинг: німецький економіст проводить тренінги для студентів Університету

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
Райнер Шенк проводить для студентів Політехніки тренінги

Відомий німецький економіст, податковий консультант і експерт із краудфандингу Райнер Шенк проводить для студентів Політехніки тренінги «Краудфандинг – нові та альтернативні способи фінансування бізнесу в цифровій економіці».

Термін «краудфандинг» – доволі молодий. По-іншому можна сказати – спільнокошт. Це співпраця людей, які добровільно виділяють гроші або інші ресурси на підтримку певних проектів. Підприємець, який прагне використовувати краудфандинг (наприклад, для стартового капіталу), зазвичай використовує інтернет-спільноти, щоб випросити невеликі суми грошей від осіб, які здебільшого не є професійними фінансистами.

Вперше з таким поняттям зіткнулися у США 1885 року, коли країна отримала від французів Статую Свободи. На її монтування потрібні були додаткові кошти. Тоді власник одного з видань звернувся до американців з проханням пожертвувати гроші на фундамент.

Оскільки на сьогодні краудфандинг досить поширений, то німецький фахівець розповідає студентам, як його організувати на професійному рівні, як домогтися максимальної результативності. У перші два дні зустрічей Райнер Шенк презентував феномен краудфандингу та розповів про особливості його розвитку в США і Західній Європі, ознайомив студентів із типами краудфандингу, а також прочитав лекцію «Особливості практичних аспектів краудфандингу на прикладі платформ Німеччини та Австрії».

Наступні зустрічі з фахівцем відбудуться 26–27 жовтня. На них студенти виконуватимуть кейс-завдання з краудфандингу та слухатимуть лекцію «Перспективи розвитку потенціалу цифрового бізнес-фінансування у розвинених країнах та країнах, що розвиваються. Можливості та загрози краудфандингу».

Організувала захід кафедра адміністративного та фінансового менеджменту.

Райнер Шенк проводить для студентів Політехніки тренінги Райнер Шенк проводить для студентів Політехніки тренінги Райнер Шенк проводить для студентів Політехніки тренінги