Одна з найбільших польських корпорацій технологічного сектору Asseco співпрацюватиме з Львівською політехнікою

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з підписання угоди про співпрацю

Ректор Львівської політехніки Юрій Бобало 27 січня підписав рамкову угоду про співпрацю з віцепрезидентом однієї з найбільших польських корпорацій технологічного сектору Asseco Даніелем Лалою.

― Для Політехніки ця співпраця цікава передовсім через можливість підготовки і подачі міжнародних грантів. Компанія Asseco має цілий відділ, який розвиває грантову діяльність і вони готові працювати з нами в цьому напрямі. Варто наголосити, що ця компанія є лідером у Європі серед розробників програмного забезпечення для мобільних пристроїв. І готові передавати програмне забезпечення, яке розробляють, для використання у навчальному процесі. Також попередні домовленості передбачають забезпечення нашим студентам стажування і, відповідно, згодом ― працевлаштування, ― пояснив завідувач кафедри систем автоматизованого проектування Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки Михайло Лобур, який був співорганізатором цієї зустрічі.

Наступним кроком розвитку співпраці буде зустріч ректора Львівської політехніки із власником корпорації Asseco і напрацювання конкретних кроків для розвитку співпраці.

Корпорація Asseco, в якій залучено понад 28 тисяч працівників, спеціалізується на розробці та випуску програмного забезпечення. Компанія впроваджує ІТ-системи для банківського сектору: значна частина банків Польщі використовує програми та системи, які розробила ця корпорація. Asseco також розробляє рішення для страхових компаній та спеціальні системи державного управління, серед яких, зокрема, Міністерство внутрішніх справ та управління Польщі. Окрім цього, компанія працює в галузі енергетики, телекомунікацій, охорони здоров’я, органів місцевого самоврядування, сільського господарства та установ.

Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю