Оголошено конкурс на здобуття Премій Президента України для молодих вчених у 2024 році

Національна академія наук України
Заставка до матеріалу

Комітет з Національної премії України імені Бориса Патона щорічно приймає роботи на присудження премії Президента України для молодих вчених.

Премію присуджують за видатні досягнення в галузі природничих, технічних та гуманітарних наук, які сприяють дальшому розвитку науки, суспільному прогресу й утверджують високий авторитет вітчизняної науки у світі (зокрема дослідження теми Голодомору 1932–1933 років в Україні).

Комітет у процесі проведення конкурсу на здобуття Премії пріоритет надає роботам в галузі науки і техніки, які становлять значний внесок у зміцнення безпеки та оборони країни, відбудови економіки та соціально-культурної сфери у воєнний і повоєнний періоди.

У конкурсі на здобуття Премії можуть брати участь молоді вчені – громадяни України, працівники наукових установ, організацій, закладів вищої освіти, підприємств України незалежно від форми власності та підпорядкування.

Порядок висунення робіт, що їх подають для участі у конкурсі, та оформлення документів викладено у відповідній інструкції.

Роботи для участі у конкурсі на здобуття премії висувають наукові установи, і Секретаріат Комітету їх приймає до 20 травня 2024 року.