Політехніки побували в гостях у львівському офісі свого ділового партнера – Компанії Сайпрес Семікондактор Україна

Прес-служба Львівської політехніки
Політехніки побували в гостях у партнера – Компанії Сайпрес Семікондактор

Нещодавно працівники Відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом Львівської політехніки разом з викладачами Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки відвідали львівський офіс транснаціональної компанії Сайпрес Семікондактор Україна. Вона входить в світову двадцятку найбільших виробників мікросхем, а її український підрозділ плідно співпрацює з університетом, зокрема, кафедрою електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій.

Про діяльність та здобутки Сайпрес Семікондактор Україна присутнім повідомили випускники Львівської політехніки, котрі нині успішно працюють тут, Василь Матічин, Владислав Новіков, Андрій Риштун та Ірина Петрусь.

Як розповідає очільниця Відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом університету Світлана Гладун, під час зустрічі проведені переговори щодо стажування студентів та подальшої співпраці між Львівською політехнікою і компанією.

Менеджер з персоналу компанії Ірина Петрусь, котра, до слова, є також випускницею Львівської політехніки, провела екскурсію основними підрозділами та розповіла про те, чим займається нині виробник мікросхем.

До речі, на Сайпрес Семікондактор Україна працюють багато вихованців університету. Про це наголосила Ірина Петрусь, відзначивши високий рівень фахової підготовки випускників університетських інститутів телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки, комп’ютерних технологій, автоматики та метрології й інших. «Звісно, – сказала вона, – ми хочемо, щоб наші зв’язки з кожним роком ставали міцнішими. Тому я радію, коли бачу зацікавлені очі студентів, яких ми працевлаштовуємо в компанії».

Як підкреслив під час зустрічі заступник директора Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Леонід Озірковський, співпраця між інститутом та компанією триває вже не перший рік. Завдяки їй на кафедрі електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій відкрита та успішно функціонує навчальна лабораторія, обладнана працівниками Сайпрес Семікондактор Україна. «Ми, – наголосив він, – обмінялися думками щодо нових наукових розробок у сфері радіоелектроніки та шляхів залучення до цих проектів студентів та випускників університету. Позитивним є також те, що наші вихованці у Сайпрес Семікондактор Україна професійно реалізовуються та мають змогу кар’єрного зростання».

Наша довідка

Штаб-квартира Компанії Сайпрес Семікондактор Україна розташована в Силіконовий долині (США). Вона входить в світову двадцятку найбільших виробників мікросхем. Оборот фірми в 2017 році становив понад $2.3 млрд . В компанії працюють більше 6000 працівників по всьому світу.

Основні продукти, які випускає компанія: пам’ять Flash & SRAM різних типів, Мікроконтролери загального призначення, контролери шини USB2.0/3.0, системи на кристалі Programmable System on Chip (PsoC)1,3,4,5, рішення Bluetooth Low Energy, рішення для вбудованих WiFi, IoT, контролери ємнісних сенсорних екранів, системи розпізнавання відбитків пальців тощо.

Офіс Сайпрес Семікондактор Україна у Львові, котрий працює з 2003 року, налічує 150 працівників, сильний фокус на R&D, понад 15% персоналу мають вчений ступінь, наявна потужна лабораторна база. У Львові розробляють бібліотеки периферійних пристроїв для PsoC, програмні компоненти Bluetooth, контролери сенсорних дисплеїв, ємнісні тачпади та сенсори, програмні засоби розробки та програмування мікросхем, зчитувачі відбитків пальців.

Політехніки побували в гостях у партнера – Компанії Сайпрес Семікондактор Політехніки побували в гостях у партнера – Компанії Сайпрес Семікондактор Політехніки побували в гостях у партнера – Компанії Сайпрес Семікондактор Політехніки побували в гостях у партнера – Компанії Сайпрес Семікондактор