Працівниці МІОКу презентували українознавчий підручник для учасників мовного клубу «Мову вчи – не мовчи»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото з презентації

23 грудня 2022 року працівниці Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Оксана Горда (старша наукова співробітниця, к. філол. н.) та Ольга Руснак (провідна філологиня) презентували у Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці українознавчий підручник «Ключ до України: міста і люди». Видання підготовлене та видане авторським колективом Інституту (Ірина Ключковська, Оксана Горда, Оксана Трумко, Наталія Мартинишин, Галина Темник, Ольга Руснак) і призначене для вивчення української мови в іншомовній авдиторії (рівні В2–С1).

Учасниками презентації були слухачі мовного клубу «Мову вчи – не мовчи», який у бібліотеці проводять щоп’ятниці для внутрішньо переміщених осіб. Ініціаторкою клубу є депутатка Львівської обласної ради Звенислава Мамчур.

Презентація відбулася в дуже теплій атмосфері, а презентований підручник викликав неабияке зацікавлення та захоплення в учасників. Слухачі мовного клубу мали змогу віртуально помандрувати вулицями, площами та кварталами славних українських міст (Києва, Канева, Чернігова, Харкова, Донецька, Полтави, Львова, Луцька, Чернівців, Кам’янця-Подільського, Ужгорода) та Кримом, заново відкрити для себе постаті знакових українців, відвідати цікаві події (фестивалі, виставки, обрядові дійства) тощо. Побачити ці мегаполіси такими, якими вони були до війни. А хтось навіть подумки побував у рідних і близьких серцю місцях.

Захід відбувався напередодні Різдва Христового, тож презентаторки розучили зі слухачами давню гуцульську колядку та святкові віншування, розділили ролі й поставили мінівертеп.