Представники Львівської політехніки зустрілися з виробниками протезно-ортопедичної продукції

Кафедра хімічної технології переробки пластмас Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

У зв’язку зі збільшенням в Україні кількості людей з інвалідністю сьогодні надзвичайно актуальною стає проблема кваліфікованої підготовки фахівців із виготовлення сучасних протезів, які максимально наближаються до природної функціональності, та їхнього обслуговування.

Нещодавно відбулась багатостороння зустріч освітян Національного університету «Львівська політехніка» з представниками німецького навчального центру Human Study, медичної установи Superhumans Center, Національного реабілітаційного центру «Незламні» (Unbroken), Львівської медичної академії імені Андрея Крупинського та протезно-ортопедичного підприємства «Арол Плюс». Зі сторони Львівської політехніки були присутні перший проректор Олег Матвійків, директор Інституту хімії та хімічних технологій Володимир Скорохода, заступник завідувача кафедри хімічної технології переробки пластмас Володимир Моравський та гарант освітньо-професійної програми «Технології ортопедичних та реабілітаційних виробів медичного призначення» Наталя Семенюк.

Метою зустрічі був розвиток співпраці у сфері медичної реабілітації, зокрема фізичної реабілітації (протезування) військовослужбовців і забезпеченні якості підготовки фахівців у розробці, конструюванні, виробництві, експлуатації, експертизі та сертифікації технічних засобів фізичної реабілітації, біомедичних виробів і біоматеріалів, ортезів, протезів, зокрема біонічних, реабілітаційних технологій.

Німецький центр Human Study є школою реабілітаційних наук, що спеціалізується на організації навчання в галузі протезування й ортезування. Це некомерційна асоціація, акредитована Всесвітньою організацією охорони здоров’я і міжнародним товариством протезування та ортезування – International Society for Prosthetics and Orthotics (ISPO).

На зустрічі було презентовано навчальні програми Human Study з підготовки викладачів/тренерів із протезування та ортезування за міжнародними стандартами ISPO. Ці програми заплановано використати для вдосконалення розроблених у Львівській політехніці освітніх програм «Технології ортопедичних та реабілітаційних виробів медичного призначення» за спеціальністю 163 «Біомедична інженерія» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів освіти.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці