Премія ЮНЕСКО-Калінга за популяризацію сфери науки

Міністерство освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що листом Міністерства закордонних справ України від 30.05.2023 № 413/14-194/08/10-76754 отримано інформацію про подання номінацій на здобуття у 2023 році премії ЮНЕСКО-Калінга за популяризацію сфери науки. Премію фінансують спільно Фонд Калінга та Уряд Індії з метою відзначення окремої особи, установи, неурядової організації чи іншої організації, яка зробила значний внесок у розвиток сфери науки або технологій, що сприяло популяризації ролі науки, технологій і загальних досліджень задля покращення суспільного добробуту й розв’язання поточних глобальних проблем.

Лауреат премії отримає грошову винагороду у розмірі 40 000 доларів США, сертифікат, медаль ЮНЕСКО імені Альберта Ейнштейна, а також винагороду Уряду Індії, що складає 5 000 доларів США та можливість поїхати до Індії з метою проведення зустрічей з науковцями за фінансування індійської сторони.

Міністерство освіти і науки України просить у разі наявності кандидатур надати відповідний пакет документів для отримання погодження Національної комісії України у справах ЮНЕСКО в номінації до 14 липня 2023 року на електронну адресу medynska@mon.gov.ua.