Президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» прочитав лекцію для політехніків у рамках проєкту EUSTS

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

9 вересня 2022 року в режимі онлайн відбулася публічна лекція відомого українського експерта у сфері міжнародних енергетичних та безпекових відносин, президента Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайла Гончара на актуальну тему «Енергетична політика ЄС та України в умовах російської агресії». Під час лекції доповідач зосередив основну увагу на зв’язку між нафтогазовими доходами росії та періодичним загостренням її агресії проти сусідніх держав, а також на основних змінах в енергетичній політиці ЄС та України, особливостях співробітництва в енергетичній сфері як важливої складової євроінтеграційного процесу України.

Публічну лекцію відвідало близько ста учасників, з-поміж яких – студенти різних спеціальностей, аспіранти, викладачі Національного університету «Львівська політехніка» та інші зацікавлені особи. Присутні мали можливість одержати відповіді на свої запитання. Зокрема, їх цікавило, якою буде європейська енергетика майбутнього, які помилки ЄС призвели до потрапляння в енергетичний зашморг росії, чи зможе росія швидко переорієнтуватися на інші ринки збуту енергетичних ресурсів у випадку закриття для неї європейського ринку тощо.

Захід проведено в рамках проєкту «Європейські студії для технічних спеціальностей в Національному університеті «Львівська політехніка» (EUSTS) за підтримки програми ЄС Еразмус+ напряму Жан Моне. Команда проєкту продовжує працювати над підготовкою інших цікавих заходів на актуальні теми міжнародної політики, Європейського Союзу й запрошує долучатися до них всіх охочих.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції