Професору кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Євгенові Пістуну – 80 років!

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
Євген Пістун

19 жовтня 2022 року виповнюється 80 років професору Євгенові Павловичу Пістуну.

Євген Пістун розпочав трудову діяльність у Львівській політехніці у 1964 році з посади завідувача лабораторії кафедри автоматизації теплових і хімічних процесів. Працював на посадах асистента, старшого викладача, доцента цієї кафедри, з 1986 року – на посаді завідувача кафедрою, з 1992 до 2005 року – на посаді проректора Університету.

Професор Пістун сформував у Львівській політехніці наукову школу з автоматизації технологічних процесів та обліку плинних енергоносіїв, відому в Україні та за її межами. Фахівці цієї школи під його керівництвом виконують фундаментальні та прикладні дослідження, дослідно-конструкторські та проектні роботи, що сприяє зміцненню матеріально-технічної бази Університету.

За отримані вагомі наукові результати, представлені у роботі «Підвищення маневреності, надійності і економічності енергоблоків з пиловугільними і газомазутними котлами та ефективності систем теплопостачання», Євген Пістун у складі колективу авторів нагороджений Державною премією України в галузі науки і техніки (2012 р.).

За досягнуті результати в науковій, освітній, винахідницькій діяльності професор Пістун нагороджений Грамотою Верховної Ради України (2004 р.), Знаком «За наукові досягнення» (2012 р.), Знаком «Відмінник освіти України» (2009 р.), Почесною грамотою Міністерства освіти України (1994 р.), іншими відзнаками, а також медаллю «За видатні заслуги перед Львівською політехнікою» (2016 р.). Обраний дійсним членом Української нафтогазової Академії.

Рішенням Вченої ради Національного університету «Львівська політехніка» від 26.10.2021 року Євгенові Павловичу Пістуну присвоєно звання Почесного професора Львівської політехніки.

Міцного здоров’я Вам Євгене Павловичу, мирного неба!

Докладніше про ювіляра – у доданому файлі.

Приєднані файли