Проректор Львівської політехніки Володимир Крайовський: у літній період роботи не бракуватиме

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Володимир Крайовський

Якщо літо для студентів і викладацького складу – період відпусток, то для адміністративно-господарської частини – час інтенсивного готування навчальних корпусів і гуртожитків до нового навчального року. Про те, що чекає Політехніку в липні-серпні, розмовляємо із проректором Володимиром Крайовським.

– Володимире Ярославовичу, є інформація, що Інститут сталого розвитку ім. В. Чорновола (донедавна Інститут екології, природоохоронної діяльності та туризму) переведуть до іншої будівлі. Чим це викликано, і де в майбутньому навчатимуться студенти цього інституту?

– Для цього інституту ми орендували два корпуси на вул. Чупринки, 130. Від нового навчального року будемо орендувати лише один. У перспективі відмовимося і від нього, оскільки нам передано приміщення на просп. Чорновола, 57. У цій дев’ятиповерхівці ми вже встановили нову систему опалення, якої там не було. Загалом, ураховуючи пропозиції керівництва інституту, будемо ремонтувати й переплановувати приміщення. Відтак, навчальний 2018 рік студенти цього інституту розпочнуть в оновленому корпусі.

– Які ще роботи чекають Вас улітку?

– Продовжуємо капітальний ремонт на Колесси, 2, ремонтуємо 5-й, 8-й, 9-й корпуси, доводимо до ладу 20-й корпус. Від нового навчального року там функціюватиме новостворена кафедра штучного інтелекту, яку, до оголошення конкурсу, очолюватиме професор Наталя Шаховська. Ремонтуємо душові в 14-му й кухні в 5-му й 7-му гуртожитках. Улітку займатимемося благоустроєм, а також ремонтом-відновленням підземних переходів, від головного й аж до 5 корпусу. Між комбінатом харчування і другим навчальним корпусом перекладемо асфальт, робитимемо гідроізоляцію, бо цю частину переходу найбільше затоплює вода. Наразі оформляємо документацію.

– А як інші новобудови?

– Цього року плануємо розпочати будівництво нового гуртожитку на вул. Відкритій, 1, поблизу 10-го гуртожитку. За кошти інвесторів збудуємо сучасні спортивні майданчики на вул. Лукаша, 4, завершимо реконструювання центральної котельні і, якщо вдасться, розпочнемо освоєння спорткомплексу на вул. Стуса, 2, який нині не функціонує. Тож у літній період роботи нам не бракуватиме.