Ректор Юрій Бобало: «Ми маємо робити все, що залежить від нас, щоб наблизити день перемоги»

Ректор Львівської політехніки
Ректор Юрій Бобало

Дорогі політехніки!

Наша спільнота завжди вирізнялася особливою єдністю. Ми стояли пліч-о-пліч у 2005 році під час Помаранчевої революції, у 2013 році ― були надійною підтримкою один одному в час жорстокої Революції Гідності, організували величезну підтримку воїнам, серед яких і багато наших студентів та працівників, під час війни, яку розв’язав російський загарбник навесні 2014 році… І сьогодні, коли вороги так цинічно і безжально винищують наш народ, руйнують наші міста та села, політехніки ― серед тих, які борються на різних фронтах.

Щоденно ми бачимо, як багато політехніки докладають зусиль, щоб навіть тут, у тилу, допомогти якнайшвидше досягти перемоги. Наш університет приймає вимушених переселенців із міст, де тривають бомбардування та обстріли, політехніки організували кілька центрів збору гуманітарної допомоги, плетіння маскувальних сіток, активно працюють, щоб допомогти територіальній обороні.

Надзвичайно важливо також, щоб політехніки ― науковці, винахідники, викладачі ― застосовували свої унікальні знання та вміння для перемоги.

Наскільки швидкою буде ця перемога ― залежить не лише від мужності та стійкості наших воїнів, мудрості дипломатії, а й від того, наскільки кожен на своєму місці, в міру того, як може і вміє, чинитиме спротив ворогові на різних напрямах. Ми маємо робити все, що залежить від нас, щоб наблизити день перемоги, спокою і миру в нашій державі.

Слава Україні! Героям слава!