Розпочалося формування, висунення та подання робіт на Премію Верховної Ради молодим ученим за 2024 рік

Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій
Заставка до матеріалу

Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій інформує, що розпочався етап формування, висунення та подання робіт на Премію Верховної Ради України молодим ученим за 2024 рік.

Премію присуджують молодим ученим – громадянам України віком (за станом на 1 квітня включно року проведення конкурсу) до 35 років включно, якщо вчений має вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, або до 40 років включно, якщо вчений має науковий ступінь доктора наук, за отримані вагомі наукові здобутки під час проведення фундаментальних та/або прикладних наукових досліджень.

У конкурсі на здобуття Премії можуть брати участь молоді вчені – громадяни України, працівники наукових установ, організацій, закладів вищої освіти, підприємств, у яких сформовані та діють у відповідності із Законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність» наукові підрозділи та вчені (наукові, науково-технічні, технічні) ради, як індивідуально, так і у складі колективу.

Автори подають роботу на розгляд Вченої ради за місцем роботи. Висунення роботи на присудження Премії Вченою радою та подання роботи науковою установою здійснюється до 1 березня.

Докладніше – на сайті Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.