Розпочалося навчання магістрів-психологів Львівської політехніки за програмою подвійних дипломів

Кафедра теоретичної та практичної психології Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Кафедра теоретичної та практичної психології Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» спільно з університетом Ноттінгем Трент розпочинає програму подвійних дипломів для здобувачів знань освітнього рівня «магістр» спеціальності 053 «Психологія».

Чотирнадцять студентів матимуть змогу здобути два дипломи за два роки навчання: у Львівській політехніці – диплом магістра психології, в університеті Ноттінгем Трент – диплом магістра психічного здоров’я, травми та психологічного благополуччя. У нашому університеті викладання забезпечуватиметься українською та англійською мовами, у Ноттінгем Трент здійснюватиметься онлайн та англійською.

Зарахування студентів на пілотний курс навчання відбулося у вересні 2023 року.

Програму подвійних дипломів вдалося реалізовувати завдяки підтримці Cormack Consultancy Group (Великобританія) та Mosaik Education; зі сторони університету Нотінгем Трент – завдяки співпраці з Гаретом Вільямсом, заступником декана з питань ресурсів і планування; зі сторони Національного університету «Львівська політехніка» – завдяки сприянню та підтримці проректорки Наталії Чухрай і сприянню керівниці Центру міжнародної освіти професорки Наталії Гоц.

Мета пілотного проєкту подвійних дипломів – навчитися створювати спільні курси між університетами Великобританії та України, сприяти довгостроковому відновленню психічного здоров’я тих, хто причетний до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Фінансовано пілотний проєкт подвійних дипломів за рахунок гранту від Mosaik Education – організації, що допомагає біженцям отримати доступ до вищої освіти.

Очікувані результати навчання:

  • здатність демонструвати комплексні знання, розуміння та критичне усвідомлення знань із галузей психології соціального, професійного, сімейного та особистого життя, розуміти особливості професійного та життєвого вигорання, особистісні кризи, застосовувати набуті навички для їхнього подолання та запобігання, ґрунтуючись на сферах психологічного благополуччя і психічного здоров’я.

Про університет Ноттінгем Трент:

  • один із найбільших та найвпливовіших закладів вищої освіти Сполученого Королівства Великобританії; це університет, який прагне просувати суттєві зміни, й отримав широкий спектр престижних нагород за дослідження, динамізм та інновації.

Про факультет психології Ноттінгем Трент:

  • один із найбільших факультетів психології у Великобританії;
  • 170 викладачів, котрі забезпечують викладання для понад 2200 студентів;
  • входить до 150 кращих факультетів психології у світі.

Докладніше – на сайті університету Ноттінгем Трент