Яскрава й показова практична: студенти і викладачі кафедри СКІД організували виставку захоплень

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
виставка захоплень

Чим, окрім свого предмету, цікавиться доцент, в якого тільки що ти прослухав лекцію? Чим живе твій колега-сусід по лаві? Студенти спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» і викладачі кафедри СКІД ІГСН отримали на ці запитання наочні відповіді – 5 квітня було відкрито виставку їхніх захоплень.

В аудиторії 526а четвертого корпусу вздовж стін і вікон на столах студенти розмістили колекції метеликів Ярини Бариляк, статуеток ангелів Вероніки Ільченко й Олени Коваль, пам’ятних монет вартістю 25 центів, випущених у США, Максима Багрія. Окремі столи були для виробів ручної роботи – листівки, оформлені подарунки (Ольга Норікова), прикраси (Діана Гордієвич), вишивка бісером і хрестиком, квіллінг (Христина Пастернак), модульне оригамі (Бурко Юлія і Христина Пастернак), а також для смаколиків – Євгенія Горматій спекла печиво «Горішки», Христина Павлось – кокосові тістечка, Наталя Панчишин – шоколадні капкейки, Ольга Ханас – шоколадну ковбаску, а доцент Наталія Химиць – рулет «Полуничка». Крім цього, на стенді можна було прочитати студентські та викладацькі вірші – тих, хто римує, на кафедрі виявилося досить багато. Викладачі представили і свої хобі: Світлана Лісіна принесла кавові горнятка, які вона придбала під час численних подорожей, Андрій Пелещишин виставив кілька фотознімків природи, зроблених у режимі «макро», а Жанна Мина – нумізматичні колекції. Ще один стіл був присвячений спортивній тематиці – на ньому красувались футбольна атрибутика й матеріали зі спелеології.

Приводом для демонстрації захоплень стала необхідність втілити в реальність знання, які студенти здобули під час вивчення предмету «Організація референтської та офісної роботи». Таким чином тема «Виставкова діяльність», на ознайомлення з теорію якої було відведено дві години, отримала перевірку практикою.

Не обійшлося і без хиб, адже викладачі вирішили не втручатися у студентську організацію виставки – було багато загальної інформації про хобі, дещиця неув’язок (спершу провели майстер-клас із писання віршів, а згодом дівчата-рукодільниці розповідали, що таке майстер-клас), нерівноцінність за динамікою проведення презентацій (жвавість з’явилася у другій частині, коли мова зайшла про спорт, а студентка Катерина Чернишук продемонструвала танцювальну імпровізацію у стилі house dance) тощо. Але про них студенти дізнаються під час аналізу своєї роботи, за яку, до речі, вони отримають оцінки. Сама ж практична завершилася отриманням трьома щасливчиками (був проведений розіграш) хенд-мейдівських подарунків, поїданням кулінарних виробів і спільним фото.

виставка захоплень виставка захоплень виставка захоплень