Студенти Інституту гуманітарних і соціальних наук з доцентом катедри УМ Оксаною Микитюк відвідали Дім Франка

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин музею

Унікальна подія в студентському житті – це відвідини Музеїв, а Дім Франка – це місце Натхнення, Сили, Неповторности, Зустрічі та Щастя. Усі ці складові сповна відтворили для студентів груп СЗ-41 та СЗ-42 працівники музею – Зоряна Дрозда та Христина Рикмас, які чуттєво та натхненно провели екскурсію-спогад «Мама і доня. Нерозказана історія».

Студенти відчули неприховані емоції, щирі переживання та світлі й водночас драматичні взаємини мами Ольги Франко-Хоружинської (її ролю грала п. Христина) та доні Анни Франко (її втілила п. Христина).

Сердечно дякуємо за доторк до сокровенних листів з Франкової родини, за проникливий спів, який лунав у домі Франків, за співпереживання за долю Ольги Франко та геніального Івана Франка. Екскурсоводи показали студентам салон, бібліотеку, спальні кімнати, їдальню – всі місця, де витає дух Франкового безсмертя. Отож 9 жовтня 2023 року ми зі студентами та працівниками вкотре відчули силу Франкового Духа.

Разом з Франком учімося «побіждати», щоб завтра «побідити» ворога:

Чи побіди довго ждати?
«Ждати довго!» То й не жди ж!
Нині вчися побіждати,
Завтра певно побідиш.

Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею