Студенти кафедри ДОА оглянули поточні виставки художніх робіт, експоновані у Науково-технічній бібліотеці

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з виставки

Студенти групи ДС-14 кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну ознайомилися з експозицією виставки авторських рисунків та архівних проєктних креслень видатного архітектора й педагога львівської архітектурної школи Тадеуша Обмінського, яка сформована в рамках відзначення 150-річчя від дня народження митця.

Автор архітектурного проєкту Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки (1920), професор, декан відділу архітектури та ректор Політехнічної школи (1916–1917), вільно володіючи засобами живопису і графіки, у проєктах своїх споруд зображав авторські елементи декору, дизайн інтер’єру, вітражі й настінні розписи, естетизуючи технічні креслення.

«Тадеуш Обмінський був архітектором Науково-технічної бібліотеки університету, яка зведена в стилі неокласицизму на початку ХХ століття. Ця будівля є важливою частиною архітектурного ансамблю кампусу і слугує місцем для навчання та досліджень студентів дизайну», – зазначила доцентка, к.арх. Юліана Петровська.

Студенти також оглянули у читальному залі Науково-технічної бібліотеки поточну виставку «Графічне мистецтво та діджитал-арт», яка демонструє вплив сьогодення на творчість сучасних українських митців та їхні власні візуальні акценти. Внутрішні переживання та ілюстрації реальності у цифрових інтерпретаціях дали можливість для самовираження внутрішньої емоційності в контексті активних військових дій. Сюжетні рішення художніх творів передані у формі графіки-колажу й фотографіки в сучасному мистецькому контексті.

Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки