Студенти кафедри ПМВ зустрілися з депутатом Верховної ради України Святославом Юрашем

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото із зустрічі

19 березня 2024 року студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та викладачі кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки зустрілися з народним депутатом України Святославом Юрашем.

Депутат розповів про свою роботу в комітеті Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, особливості розвитку міжпарламентської співпраці в умовах російсько-української війни, а також про службу у лавах Збройних сил України, зокрема у 24-му окремому штурмовому батальйоні «Айдар». Також Святослав Юраш є головою підкомітету з питань зв’язків і захисту прав та інтересів українців за кордоном, активно співпрацює зі Світовим Конґресом Українців.

Депутат поділився своїм досвідом міжнародної співпраці. Зокрема, у 2019 році він заснував та очолив об’єднання випускників американських програм та університетів USAlums, також був засновником Міжнародного центру Майдану та семимовного медіаресурсу EuromaidanPR. Зараз активно співпрацює з низкою міжнародних організацій, бере участь у кількох групах з міжпарламентських зв’язків.

Зустріч була надзвичайно цікавою для студентів, адже Святослав Юраш навчався у Варшавському університеті (Польща) та Калькутському університеті (Індія) на факультетах міжнародних відносин. Оскільки Святослав є наймолодшим народним депутатом IX скликання Верховної Ради України, то студентів цікавило, з якими труднощами стикається політик у парламенті. Говорили також про сучасні можливості для студентів-міжнародників, важливість участі студентів у міжнародній мобільності, вивченні іноземних мов, ініціативності та креативності.

Щиро вдячні Святославу Юрашу за цікаву зустріч, плідну дискусію, поради, відкритість та мотивацію для студентів!