Студенти кафедри політології та міжнародних відносин зустрілися з представницею Посольства США в Україні

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Заставка зустрічі

20 березня 2023 року в рамках співпраці кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки з America House Lviv відбулася онлайн-зустріч студентів освітньої програми «Міжнародні відносини» та викладачів кафедри Лесі Корнат, Ірини Климчук, Ярини Завади, Олени Лукачук із докторкою Синтією Ніколс, регіональною спеціалісткою із залучення громадськості Посольства США в Києві, яка курує American Spaces в Україні та Молдові.

Тема зустрічі – How the US Democracy works: Foreign Policy – надзвичайно важлива для студентів-міжнародників. Як формується імідж країни у світі? Як можна впливати на громадську думку та знайомити людей з культурою, традиціями і цінностями, які підтримує ваша країна? Відповідь – публічна дипломатія.

Синтія Ніколс зосередила увагу майбутніх дипломатів на принципах і механізмах дипломатії США та процесах і викликах прийняття рішень, пов’язаних із зовнішніми справами, поділилася зі студентами досвідом. Синтія розповіла про можливості American Spaces як інструмента публічної дипломатії, що об’єднує світ із Сполученими Штатами Америки, й закликала поглиблювати співпрацю з America House Lviv, аби переконатися в цьому на власному досвіді.

Модераторкою зустрічі була Соломія Боршош, виконавча директорка Українського інституту. Вона понад 14 років працює у сфері громадянського суспільства та міжнародних відносин. Сьогодні як член команди Українського інституту при МЗС України сприяє кращому пізнанню та розумінню України на міжнародному рівні й розвиває культурну співпрацю між Україною та іншими країнами.

Саму зустріч було проведено з командою America House Lviv в їхньому офісі у Львові. Під час зустрічі студенти ставили цікаві й важливі запитання, прагнучи обрати найбільш дієві інструменти американської публічної дипломатії для розвитку української дипломатії у сучасних досить непростих умовах російсько-української війни.

Дякуємо за співпрацю та підтримку наших студентів Синтії Ніколс, Соломії Боршош і Володимиру Бєглову!

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Заставка зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі