Студенти спеціальності «Підприємництво та торгівля» відвідали Народний музей метрології та вимірювальної техніки

Кафедра підприємництва та екологічної експертизи товарів
Фото з екскурсії

6 жовтня 2023 року студенти групи ПТПБ-11, що навчаються на кафедрі підприємництва та екологічної експертизи товарів Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки за спеціальністю «Підприємництво та торгівля», відвідали Народний музей метрології та вимірювальної техніки при Державному підприємстві «Львівський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

Народний музей розташований на вул. Князя Романа, 38, і є унікальним та єдиним в Україні. Студенти мали можливість ознайомитися з експозицією, яка на сьогодні налічує близько 850 засобів вимірювальної техніки.

Завідувач музею Ігор Сидорко розповів про розвиток метрології з кінця XVIII століття до наших днів та виникнення видів вимірювань від зародження до сьогодні, показав унікальні експонати метрологічних засобів і технічні довідники, які налічують понад 100 і більше років.

Також пан Ігор наголосив на важливості знання виникнення та розвитку вимірювальних засобів та випробувального устаткування для галузі торгівлі.

Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії